Objavte severskú filmovú kultúru na prehliadke SCANDI!

Máme pre vás skvelú správu! Kino Kultúra Ružomberok pripravuje už tradičnú filmovú prehliadku, ktorá vás zavedie do fascinujúceho sveta severských filmov. Pod názvom SCANDI vám predstavíme pestrý výber piatich súčasných klenotov, ktoré vám zahrejú srdce, pobavia vás a vtiahnu do svojich neskutočných príbehov.

Program SCANDI:

1️⃣ BASTARD - nedeľa 28.1. o 19:15

  • strhujúca dráma zasadená do polovice 18. storočia, ktorá rozpráva príbeh o dobývaní dánskych vresovísk, o nespútanej prírode, veľkých snoch a ešte väčších obetách.

2️⃣NA CESTE S MAMOU - pondelok 29.1. o 17:15

  • Muž chce splniť želanie svojej umierajúcej matky a pochovať ju v jej dome... Keď matka zomrie, naloží ju na zadné sedadlo svojho auta a vydá sa s ňou na cestu do odľahlej islandskej dediny.

3️⃣ BIRTHDAY GIRL - pondelok 29.1. o 19:30

  • Nanna pozvala svoju dcéru Cille a jej najlepšiu kamarátku na plavbu výletnou loďou do Karibiku, aby oslávili Cilline 18. narodeniny. Vysnívaná dovolenka sa však hneď prvý večer zmení na nočnú moru.

4️⃣ PIESNE ZEME - streda 31.1. o 17:30

  • V tomto jedinečnom filme režisérka Margreth Olin sprevádza divákov po nórskej krajine hôr, ľadovcov a fjordov pod vedením svojho 84-ročného otca Jørgena.

5️⃣ RAZ TO BUDE VŠETKO TVOJE - streda 31.1. o 19:15

  • Bizarná dramédia o mladej žene, ktorej rodina sa po návrate domov začne rozpadávať kvôli ostrému sporu o dedičstvo medzi jej dospelými súrodencami.

Príďte a zažite s nami tento filmový festival plný vášní, dobrodružstva a severských príbehov.

Termín: 28.-31. januára 2024

Nemôžeme sa dočkať, až vás privítame v našom kine, kde spoločne objavíme bohatstvo a krásu severskej kinematografie. Rezervujte si svoje miesto ešte dnes a buďte s nami na ceste do sveta SCANDI!

Tešíme sa na vás!

Nájdi svoj film